Lakim koracima do blistavog osmeha

Koliko ste se puta pogledali u ogledalu i poželeli da imate blistaviji osmeh? Na koje ste sve načine pokušali da izbelite svoje zube, a efekat je bio kratkotrajan? Ili ga nije bilo? Koliko ste sati proveli u kozmetičkim salonima, a rezultatima niste bili zadovoljni? Nauka i Vaš stomatolog rade u Vašu korist.

Danas postoje različiti preparati na bazi karbamid-peroksida u različitim koncentracijama, koji se koriste za izbeljivanje zuba. Koja koncentracija karbamid-peroksida će se koristiti određuje i način izbeljivanja zuba. Mi našim pacijentima preporučujemo najniže koncentracije (20-30%), odnosno kombinovano ordinacijsko i kućno izbeljivanje. Razlozi su višestruki:

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba

  • Efikasnije je
  • Sigurnije je
  • Jeftinije je

Kombinovano, ordinacijsko-kućno izbeljivanje, zahteva dva kratkotrajna dolaska u stomatološku ordinaciju. U prvoj poseti stomatolog će uraditi kompletan pregled Vaših usta i zuba, pripremiti Vaše zube za izbeljivanje (uklanjanje čvrstih i mekih naslaga), a zatim će pristupiti uzimanju otisaka za izradu splintova za izbeljivanje. Nakon dan do dva sledi druga poseta stomatologu, kada dobijate Vaše splintove. Stomatolog uz Vašu saradnju vrši proveru splintova, predaje Vam izbeljivač i objašnjava Vam na koji način ćete ih primenjivati.

Izbeljivanje zuba na ovaj način traje 7-10 dana. Onako kako Vam je objasnio Vaš stomatolog postavljate izbeljivač u splintove, a zatim aplikujete splintove na svoje zube i nosite ih celu noć. Koliko dana će trajati izbeljivanje zavisi od postignutog efekta, odnosno Vašeg ličnog zadovoljstva učinjenim. Ako ste nakon petog dana zadovoljni postignutim rezultatom, možete prekinuti izbeljivanje.

Prednosti:

  • Efikasnost – izradom individualnih splintova, koji odgovaraju obliku i veličini Vaših zuba se sprečava da izbeljivač negde procuri i nadraži meka tkiva usne duplje
  • Sigurnost – niske koncentracije karbamid-peroksida smanjuju mogućnost nastanka preosetljivosti zuba nakon izbeljivanja. Takođe, ako u toku tretmana počne da se javlja preosetljivost zuba, možete prekinuti sa njim, bez dalje iritacije Vaših zuba.
  • Ekonomičnost – pored toga što je ovaj način izbeljivanja zuba u ordinaciji najjeftiniji, svako naredno izbeljivanje će biti još jeftinije, zato što Vam izrađeni splintovi ostaju za stalno, a svakim narednim izbeljivanjem kupujete samo izbeljivač.

Ono što MORATE da znate ako se odlučite na izbeljivanje zuba:

Trej za izbeljivanje zuba

Trej za izbeljivanje zuba

Ukoliko želite da učinite Vaš osmeh lepšim, da dobijete još informacija ili savet, obratite nam se. Mi smo tu za Vas

Vaš ROYAL DENTAL