Blistavo beli zubi za samo sat vremena

Izbeljivanje zuba je jedna od najpopularnijih, ali i najmanje agresivnih metoda za postizanje blistavo belog osmeha, ili tzv. "hollywood smile". Postoji nekoliko načina izbeljivanja zuba. Nažalost, mnogi pribegavaju određenim metodama izbeljivanja zuba, koje nisu profesionalne, a koje za posledicu imaju i vrlo teška oštećenja zuba, koja mogu dovesti i do trajnog gubitka zuba. Takođe, u prodaji se nalaze raznorazni preparati za izbeljivanje zuba, neproverenog kvaliteta, koji se nanose na zube bez nadzora i kontrole stomatologa, a kao posledicu mogu imati vrlo teška oštećenja desni i kosti zuba.

Izbeljivanje zuba u ordianciji - efekat vidljiv za manje od sat vremena

Izbeljivanje zuba u ordianciji - efekat vidljiv za manje od sat vremena

Da biste postigli blistavo bele zube, izaberite stomatologa od poverenja, koji koristi preparate odobrene od strane Agencije za lekove. Svi preparati u slobodnoj prodaji, prinudne kućne metode, kao i izbeljivanje u kozmetičkim salonima imaju kratkotrajan efekat, ali mogu imati i dugotrajan poguban efekat po zube i desni.

U stomatološkoj ordinaciji zube možete beliti na više načina, u zavisnosti od vrste preparata i koncentracije aktivne supstance (karbamid-peroksid). Preparati visoke koncentracije (37%) se koriste za ordinacijsko izbeljivanje zuba. Uz kontrolu i nadzor stomatologa, desni se izoluju, usne i obrazi se odvoje od zuba, kako ne bi došli u kontakt sa sredstvima za izbeljivanje zuba, a sam preparat se nanosi direktno na zube. Preparat stoji 15 do 20 minuta, nakon čega se uklanja i nanosi nova količina materijala. Postupak se ponavlja tri puta. U zavisnosti od vrste aparata i njegove aktivacije, beljenje može da se izvede sa lampom ili bez lampe.

Efekat u većini slučajeva bude boja zuba dve do tri nijanse svetlija od prirodne boje, a u pojedinim slučajevima i do četiri nijanse. Efekat je vidljiv odmah po završenoj proceduri. Uz poštovanje saveta stomatologa efekat izbeljivanja zuba će biti duži. Pre nego što se odlučite za izbeljivanje, posavetujte se sa Vašim stomatologom. Za izbeljivanje zuba ne postoje indikacije, ali određena stanja i promene na zubima i/ili desnima mogu biti kontraindikacija.

Vaš ROYAL DENTAL