Izbeljivanje zuba

Možda ste oduvek želeli lepši osmeh. Ili su vam zubi potamneli tokom godina. Kakav god bio vaš razlog za izbeljivanje zuba, znajte da niste jedini.

Kao što imamo različitu boju kože ili kose, tako imamo i različitu boju zuba. Nekim ljudima zubi su jednostavno tamniji.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba

U našoj ordinaciji radimo 3 vrste beljenja zuba:

  1. ordinacijsko beljenje laserom
  2. ordinacijsko beljenje bez lasera
  3. kućno beljenje pomoću splintova

U toku je specijalna akcija u našoj ordinaciji:

30% popusta na izbeljivanje zuba!

Kontaktirajte nas i zakažite vaš termin, samo kliknite OVDE.

Mnogi faktori mogu uticati na prirodnu boju zuba, neki od njih su:

  • pušenje
  • kafa, čaj ili crno vino, voće kao što su višnje ili borovnice
  • nakupljanje zubnog kamenca
  • uzimanje prevelike količine fluorida ili određenih antibiotika u vreme kad se zubi formiraju, mogu uzrokovati pojavu mrlja na zubima
  • zubi nakon vađenja živca mogu promeniti boju čime zub postaje smeđe, sive ili crne boje

Gotovo svaka osoba koja više nema mlečne zube može bez opasnosti izbeliti zube.

Splint za izbeljivanje

Splint za izbeljivanje

Važno je napomenuti da sredstvo za izbeljivanje neće imati učinka na ispune (plombe) i protetske nadoknade (krunice, mostovi ...), pa je preporučljivo promeniti najranije 15 dana nakon izbeljivanja. Osobe koje pate od parodontalnih oboljenja (gingivitis i parodontitis) ili oni s osetljivim zubima nisu kandidati za izbeljivanje. Ako nosite aparatić za zube morate pričekati kraj ortodontske terapije. Trudnicama i dojiljama savetuje se da odgode postupak izbeljivanja.

Poslednja istraživanja pokazuju da je izbeljivanje sigurno i učinkovito. U današnje vreme većina profesionalnih sredstava ne uzrokuje oštećenje zuba i gingive.

Najčešća negativna posledica izbeljivanja je preosetljivost. Preosetljivost se može javiti za vreme ili neposredno nakon izbeljivanja, ali obično nestaje najkasnije u roku 48 sati.