Fiksna protetika

Fiksna protetika Vam pruža mogućnost da trajno korigujete vaše zube onako kako ste oduvek želeli da izgledaju.

Mostovi i krunice izrađeni od keramike mogu verno reprodukovati prethodno stanje, jednako kao i korigovati boju, oblik, veličinu i položaj zuba.

Lepi i zdravi zubi, odraz su brige i svesti o važnosti sopstvenog zdravlja.

Kvalitetna oralna higijena, preduslov je zdravlja zuba, dok na položaj, boju i veličinu pojedinac ne može uticati bez pomoći stomatologa.

Metalo keramika

Metalo keramika

Osim funkcionalnosti, pri izradi plombi, krunica i mostova, danas je potrebno zadovoljiti visoke estetske zahteve pacijenata.

Metalo-keramičke nadoknade

Zahvaljujući korišćenju najmodernijih materijala u izradi ovih nadoknada u stanju smo da pacijentima pružimo estetski i funkcionalnu zubnu nadoknadu po veoma pristupačnoj ceni.

Povezanost stomatološke ordinacije Royal Dental i zubno tehničke laboratorije Ceradent omogućava da vam izađemo u susret kada su u pitanju vaše želje vezane kako za estetiku tako i za brzinu izrade nadoknade.

Cirkonijum zubi

Cirkonijum

Bezmetalna keramika

Estetika bezmetalne keramike nemerljivo je ispred ostalih keramičkih nadoknada i zato se koristi za korigovanje prednjih zuba.

Razlog tome je činjenica da ona, isto kao i zub, propušta svetlost, deluje "živo" i zato se idealno uklapa u prirodni zubni niz.

Za razliku od klasičnih metalo-keramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala kao osnove tj. rama na koji se nanosi keramika, bezmetalne krunice ne sadrže “crni” metal kao osnovu, što doprinosi vrhunskom estetskom učinku koje ove krunice imaju.

Prednosti bezmetalne keramike su: izuzetna estetika koju odlikuje apsolutna prirodnost nadoknade u smislu boje, svetlosne propustljivosti i oblika, kompjuterska preciznost izrade, olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva, smanjena iritacija desni, izbegavanje upotrebe metala i eliminacija rizika od pojavljivanja metalnog ruba navlake uzrokovanim povlačenjem desni, gracilnost nadoknade i veći komfor za pacijenta. Keramički materijali imaju stabilnu boju i otporni su na trošenje. Dodatno, slabo provođenje temperature štiti pulpu, koja je jako osjetljiva na promjene temperature.