Hijaluronski fileri – jednostavan korak ka boljem izgledu

Hijaluron

Hijaluronskim filerima postiže se prirodan izgled usana sa većim volumenom

Hijaluronska kiselina predstavlja jednu od najvažnijih supstanci u našem organizmu, s obzirom na to da čini sastavni deo vezivnog tkiva čitavog organizma. Njena uloga u organizmu je višestruka. Zahvaljujući produkciji hijaluronske kiseline u koži, ona za sebe vezuje vodu, stimuliše stvaranje kolagenih vlakana i vezuje štetne, slobodne radikale, čime se tonus kože i njen volumen povećavaju. Sa starenjem smanjuju se produktivne sposobnosti svih tkiva u organizmu, pa se tako smanjuje i produkcija hijaluronske kiselina, usled čega koža stari, gubi svoju elastičnost i sjaj i dolazi do stvaranja bora.

Zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama, hijaluronska kiselina se može sintetisati, pa ona čini glavni sastojak dermalnih filera, ili popularno nazvanih hijaluronski fileri. Ubrizagavnjem hijaluronskih filera u subdermalni sloj kože, popravlja se njen tonus, koži se vraća elastičnost i sjaj, te se dermalni fileri danas u velikoj meri koriste za korekciju bora na licu, nastalih kao posledica atrofije masnih jastučića i smanjene produkcije kolagena. Tretman hijaluronskim filerima predstavlja aktuelni trend već nekoliko godina unazad, prvenstveno zbog toga što se fantastični rezultati postižu bez hirurške intervencije i dugog vremena oporavka. Hijaluronski fileri stimulišu stvaranje novih kolagenih vlakana, te se rezultat održava duži vremenski period.

Hijaluronski fileri - usne, pre i posle

Hijaluronski fileri - usne, pre i posle

Osim toga što se mogu koristiti za korekciju bora, hijaluronski fileri se koriste i za povećanje volumena usana. Njihovim ubrizgavanjem u samo tkivo usne koristi se potencijal hijaluronske kiseline da vezuje vodu, usled čega usne dobijaju na volumenu, a stimulacijom stvaranja kolagenih vlakana, usne dobijaju na svežini i sjaju. Kako hijaluronska kiselina predstavlja prirodni sastojak organizma, ona se ravnomerno raspoređuje u tkivu usana, čime one zadržavaju svoj prirodan izgled, u skladu sa fizionomijom lica. Pune i sjajne usne predstavljaju san skoro svake žene, a hijaluronski fileri im to omogućavaju, a da se pritom izbegava hirurška intervencija i svi rizici koje ona sa sobom nosi. Kako usne zadržavaju svoj prirodni oblik, a menjaju volumen, hijaluronski fileri predstavljaju prvi izbor svake žene koja vodi računa o svom izgledu.

Zbog svih navedenih osobina hijaluronske kiseline, dermalni fileri predstavljaju sasvim bezbedan proizvod u savremenoj praksi. Neželjene reakcije, u vidu alergija, deformacija, stvaranja ožiljaka su svedene na minimum, faktički ne postoje. Eventualno se nakon same intervencije može javiti otok i hematom na mestu uboda igle, međutim, i oni se kroz par dana u potpunosti povlače, kada možete da zablistaste u punom sjaju.

Vaš ROYAL DENTAL